یادداشتهای یک دانشجوی فناوری اطلاعات و ارتباطات
مطالب - مقالات - برنامه ها و پروژه های مربوط به فناوری اطلاعات و رایانه گاها علمی و اجتماعی 
قالب وبلاگ
نويسندگان
آخرين مطالب
لینک دوستان

لینک های مفید 2


همسفر دیجیتال

 


ایده‌ی خلاقانه‌ی همسفر دیجیتال، وسیله‌ای به اندازه‌ی یک خطکش 20سانتی‌ست که تمام اطلاعات لازم برای یک گردشگر خارجی را در هر نقطه از کره‌ی زمین دارد. علاوه بر اطلاعات هواشناسی و تاریخ و ساعتی که روی صفحه نمایش داده می‌شود، امکانات دیگر این همسفر دیجیتال عبارتست از: نقشه‌ی دقیق منطقه‌ی مورد نظر، مسیرهای مختلف حمل و نقل شهری (تاکسی و اتوبوس و مترو و راه‌آهن و ...)، اماکن هنری، رستوران‌ها، مناطق تفریحی و همچنین تمام شماره‌تلفن‌های اورژانسیِ موردنیاز یک گردشگر.


 

بقیه در ادامه مطلب...

ادامه مطلب
[ چهار شنبه 11 / 10 / 1391برچسب:, ] [ 17:10 ] [ کاوه حق پناه ]

SSD یا HDD 

در باور عموم مردم و حتی برخی از متخصصین، ارتقاء سرعت یک سیستم شخصی یا لپ تاپ با افزودن حافظه رم، تعویض کارت گرافیک و جایگزینی پردازنده با نوع سریعتر و جدیدتر صورت میگیرد و کمتر کسی پیشنهاد تعویض حافظه هارد را به منظور افزایش سرعت سیستم پیشنهاد میکند.

اما در حقیقت تغییر هارد به SSD افزایش بسیار چشمگیری در سرداخل SSDعت سیستم دارد. از سرعت بوت شدن سیستم گرفته تا سرعت اجرای نرم افزارها، Hibernate و خاموش شدن.

سیستم عامل ویندوز از یک Page File در هارد به عنوان رم اضافه استفاده میکند، سرعت دسترسی به این فایل در فراخوانی نرم افزارها و پردازش همزمان چند پروسه تاثیر بسزایی در تجربه کاربر از سرعت و عملکرد سیستم دارد.

به همین دلیل کارشناسان فنی شرکت بازرگانی 33 بر آن شده اند تا راهنمای جامع خرید SSD را تهیه و در اختیار همکاران و علاقمندان قرار دهند.

 

 

 

 

بقیه در ادامه مطلب...


ادامه مطلب
[ شنبه 7 / 10 / 1391برچسب:, ] [ 10:48 ] [ کاوه حق پناه ]

تفاوت SD و SDHC و SDXC

SD_SDHC_SDXC

SD ، SDHC و SDXC انواع مختلف SD هستند که بر اساس استانداردهای انجمن SD ساخته میشوند.

به دلیل نیاز روزافزون به ظرفیت بالاتر، کارتهای SD نیز با ظرفیت های بیشتری ساخته شدند (SDHC مخفف SD High Capacity و SDXC مخفف SD Xtended Capacity میباشند).

کارتهای SDHC در ظرفیت هایی بین 4GB تا 32GB و کارتهای SDXC با ظرفیت های بیش از 32GB تولید میگردند. از لحاظ تئوری امکان تولید کارت های SDXC تا ظرفیت 2TB وجود دارد.

بقیه در ادامه مطلب...

 


ادامه مطلب
[ شنبه 7 / 10 / 1391برچسب:, ] [ 9:45 ] [ کاوه حق پناه ]

 

Learning_DRAM

ECC مخفف Error Correcting Code به معنی کد تصحیح خطا میباشد. در حافظه هایی که قابلیت ECC دارند،  معمولا یک چیپ اضافه تعبیه شده است که مسئول کشف و تصحیح خطاهای بوجود آمده در تبادل اطلاعات میباشد. حافظه های دارای ECC غالباً دارای قیمت بیشتر و سرعت کمتری نسبت به مدل مشابه بدون قابلیت ECC میباشند.

حافظه های دارای قابلیت ECC به ECC Memory و حافظه های بدون این قابلیت به Non-ECC Memory مشهور هستند.

با توجه به پایداری بسیار زیاد سیستمهای کنونی معملا استفاده از حافظه های Non-ECC به دلیل سرعت بیشتر و قیمت مناسبتر توصیه میگردد، مگر در موارد خاص مانند محاسبات بسیار دقیق علمی، محاسبات اقتصادی، سرور ها و ...


 منبع: بازرگانی 33

[ شنبه 6 / 10 / 1391برچسب:, ] [ 10:39 ] [ کاوه حق پناه ]

 

SSD

SSD چیست؟

SSD وسیله ذخیره اطلاعات است. به عبارت دیگر عملکرد SSD همانند هارد دیسک کامپیوتر شماست اما سریعتر است. تفاوت اصلی SSD با هارد دیسک این است که هارد دیسک الکترومکانیکی است اما SSD الکترونیکی. یعنی هارد دیسک دارای اجزاء و قطعات متحرک است به طوری که هارد دیسک دارای صفحات مغناطیسی است که به دور محور خود میچرخند و اطلاعات بر روی آن صفحات ذخیره میشود. بنابراین مدت زمانی طول میکشد تا این دیسک ها چرخیده و در موقعیت مناسب برای خواندن یا نوشتن داده قرار گیرند. بر خلاف هارد دیسک ، SSD هیچگونه قطعه متحرکی ندارد و اطلاعات رو بر روی میکروچیپ ها ذخیره میکند، مانند فلش دیسک های USB اما بسیار سریعتر. همچنین SSD ها میتوانند بلافاصله شروع به نوشتن یا خواندن اطلاعات کنند زیرا نیازی به زمان برای جابجایی قطعات متحرک نیست.

 

بقیه در ادامه مطلب...

 


ادامه مطلب
[ شنبه 6 / 10 / 1391برچسب:, ] [ 9:34 ] [ کاوه حق پناه ]

 

 

چگونه اطلاعات را از بین ببرید که امکان بازیابی یا ریکاوری آن وجود نداشته باشد؟

تنها راه حصول اطمینان از عدم امکان بازیابی اطلاعات، نوشتن اطلاعات جدید بر روی اطلاعات قبلی است.

شاید برای شما جالب باشد که بدانید هنگامی که فایلی را جابجا میکنید یا پاک میکنید حتی اگر سطل بازیافت ویندوز خود را نیز خالی کنید، همچنان آن فایل بر روی دیسک شما وجود خواهد داشت. دیسک شما اگر هارد دیسک باشد، مموری موبایل یا دوربین و یا فلش دیسک باشد فرقی نمیکند.

چیزی که اتفاق میفتد این است که سیستم عامل (مثلا ویندوز) در سیستم فایل، اشاره گر آن فایل را پاک میکند و نه خود فایل را. این اشاره گر شامل اطلاعاتی از جمله محل نگهداری خود فایل بر روی دیسک است. پس از پاک شدن اشاره گر، آن قسمت از دیسک به عنوان فضای خالی در نظر گرفته میشود در حالی که همچنان فایل در آن قسمت وجود دارد. فایل در فایل سیستم دیده نمیشود اما از نظر فیزیکی موجود است. تا زمانی که اطلاعات جدید در آن قسمت قرار نگیرد، تمام اطلاعات فایل روی دیسک موجود خواهد بود، حتی در صورت جایگزینی اطلاعات جدید، همچنان امکان بازیابی اطلاعات قبلی با بررسی میدانهای مغناطیسی صفحه دیسک وجود دارد!

هنگامی که فایلی پاک میشود اطلاعات هنوز باقی هستند و ما میتوانیم با استفاده از نرم افزار، اطلاعات را بازیابی کنیم.

نرم افزارهای بازیابی (ریکاوری) سیستم فایل حقیقی را بررسی نمیکنند. آنها محتوای واقعی دیسک را بررسی کرده و فایلهای پاک شده را بازیابی میکنند.

اما نحوه عملکرد نرم افزارهای پاک کردن مطمئن فایل ها چگونه است؟

این نرم افزارها قسمتهایی را که فایل پاک شده اما اطلاعات وجود دارد را بررسی کرده و با داده های تصادفی بازنویسی میکنند. این ابزارها فاکتوری تحت عنوان Pass دارند. یک Pass یعنی اطلاعات یک بار با اطلاعات تصادفی بازنویسی میشوند. درحالی که ابزاری با قابلیت 3 Pass، این کار را سه بار انجام میدهد.

در یک Pass تقریبا بیشتر نرم افزارهای ریکاوری قابلیت بازیابی فایل را نخواهند داشت. اما این روش ضعیف به نظر میرسد زیرا سرویسهای اطلاعاتی همچون FBI و CIA میتوانند اطلاعات را بازیابی کنند. آنچه در کاربردهای نظامی قابل قبول است، هفت Pass میباشد. هر چه تعداد Pass های بیشتری اجرا شود، احتمال بازیابی اطلاعات به صورت نمایی کاهش میابد.

برای دانلود نرم افزار مربوط به پاک کردن کامل اطلاعات، اینجا کلیک نمایید.

 

[ شنبه 5 / 10 / 1391برچسب:, ] [ 18:22 ] [ کاوه حق پناه ]

 

ایران در سال ۲۰۱۲ چه چیزی را جستجو کرده است؟

 

وبلاگینا نوشت:

هفته گذشته، گوگل طبق سال‌های قبل اقدام به انتشار آمار کاملی درباره جستجوهای صورت گرفته در این سایت طی بازه زمانی ۲۰۱۲ کرد. این گزارش کامل علاوه بر نشان دادن جستجوهای جهانی در دسته‌بندی‌های مختلف، جستجوها را به تفکیک ۵۵ کشور مختلف نیز به نمایش می‌گذاشت اما متاسفانه خبری از کشور ایران در بین فهرست کشورها نبود.

این موضوع باعث شد تا وبلاگینا سری به بخش Trends گوگل (که قسمت بزرگی از نتایج منتشر شده این سایت بر اساس آمار این سرویس به دست می‌آید) بزند و از فیلترهای موجود، کشور ایران را انتخاب کند تا باهم ببینیم کاربران ایرانی در سال ۲۰۱۲ چه چیزی را جستجو کرده‌اند.

بقیه در ادامه مطلب...


ادامه مطلب
[ چهار شنبه 27 / 9 / 1391برچسب:, ] [ 10:25 ] [ کاوه حق پناه ]

تلاش عجولانه برای خلاص شدن از دست کپچاها، درسی برای ایده‌پردازان و استارت‌آپ‌ها

12-16-2012 06-41-58 PM

 

 

«کپچا»ها یکی از کسل‌کننده‌ترین چیزهایی هستند که موقع‌ وب‌گردی مجبوریم آنها را تحمل کنیم. تکمیل بعضی از کپچاها آنچنان دشوار است که کاربر نیاز پیدا می‌کند چندین بار تلاش کند. اما به هر حال به وجود ربات اسپم‌کننده و بدافزارهایی که می‌توانند امنیت ما را به خطر بیندازند، چاره‌ای هم نداریم.

اما به تازگی minteye ایده خوبی را عملی کرده است، با شیوه‌ای که این شرکت معرفی کرده است، کاربر نیازی به تایپ کردن کاراکترها ندارد و کافی است که نشانگری را زیر یک تصویر کج و معوج بلغزاند، آنقدر که تصویری واضح ایجاد شود. مثل این:

بقیه در ادامه مطلب..

 


ادامه مطلب
[ چهار شنبه 27 / 9 / 1391برچسب:, ] [ 10:18 ] [ کاوه حق پناه ]

جدول تناوبی بر اساس فراوانی عناصر در زمین

حتما همه شما از دوران دبیرستان با جدول تناوبی عناصر مندلیف آشنایی داشته و خاطرات خوب و بدی از آن دارید. این جدول تنها نشان دهنده روابط بین عناصر بود و هیچ گونه اطلاعاتی درباره میزان حضور این عناصر درون جسم زمین در آن ثبت نشده بود. اما جدول تناوبی که در عکس بالا می بینید، نشان دهنده میزان حضور هر یک از عناصر در کره خاکی ما هم هست. همین امر باعث شده هر یک از مربع های آن بر اساس سهم شان از کره زمین، کشیده شده یا جمع شوند. جالب است بدانید این جدول تناوبی غیرعادی در سال ۱۹۷۶ توسط پروفسور William F. Sheehan از دانشگاه سانتا کلارا تهیه شده است.


دانلود جدول تناوبی پروفسور ویلیام با رزولوشن ۱۲۸۰ در ۱۰۱۷ پیکسل

 

منبع: یک پزشک

[ دو شنبه 18 / 9 / 1391برچسب:, ] [ 14:40 ] [ کاوه حق پناه ]

زمانی برای خداحافظی:‌ پنج جایگزین برتر دیسک‌های نوری

با کوچکتر شدن هر روزه کامپیوترها و تمایل کاربران به ابزارهای همراه، شاهد حذف درایو های نوری از گجت‌ها هستیم. اپل را شاید بتوان سردمدار این تحول تکنولوژیک دانست. این شرکت برای اولین بار با معرفی مک‌بوک ایر، درایو نوری را از داستان اولترابوک‌ها حذف کرد و سپس جنبش خود را با حذف این ابزار از مک‌بوک رتینا ادامه داد. اما بی‌شک پایان عمر دیسک‌های نوری هنگامی بر همگان مسجل شد که اپل آی‌مک خود را نیز بدون درایو نوری به بازار عرضه کرد.
 

بقیه در ادامه مطلب...


ادامه مطلب
[ دو شنبه 18 / 9 / 1391برچسب:, ] [ 14:32 ] [ کاوه حق پناه ]

وقتی نیـروی باد جای انـرژی هستـه ای را بگیـرد


قدرت تولید توربین‌های بادی در سراسر جهان بیش از ۲۵۰ گیگا وات یعنی برابر با تولید ۳۰۰ نیروگاه هسته‌ای است. قرار است تا سال ۲۰۲۰ این مقدار به ۱۰۰۰ گیگا وات برسد. آلمان یکی از کشورهای پیشرو در صنعت انرژی بادی است.

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.net

بقیه در ادامه مطلب...


ادامه مطلب
[ دو شنبه 18 / 9 / 1391برچسب:, ] [ 13:56 ] [ کاوه حق پناه ]

اجرای برنامه ++Turbo C بر روی ویندوز سون(7) نسخه 64بیتی

1. ابتدا برنامه DOSBox ver 0.73 را نصب کنید.
2. پوشه ای به دلخوا در هر درایوی که تمایل دارید، بسازید. مثل: (c:Turbo)
3. فایل  TC را دانلود کرده و در این پوشه قرار دهید. (c:Turbo)
4. برنامه DOSBox 0.73 را که آیکنش در دستکتاپ موجود است را اجرا کنید.


[تصویر: step-1.jpg]

 

بقیه در ادامه مطلب...


ادامه مطلب
[ دو شنبه 18 / 9 / 1391برچسب:, ] [ 13:34 ] [ کاوه حق پناه ]
صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 54 صفحه بعد
.: Weblog By KMF :.

درباره وبلاگ

این وبلاگ صرفا جهت علاقمندان به فناوری اطلاعات و رایانه و انجام امور مربوط به دروس و پروژه ها میباشد. (البته شایدم یکمی بیشتر). البته ناگفته نمونه که علاوه بر مطالب عنوان شده ، مطالبی نیز در باب اجتماعی و فرهنگی و هنری و گاها نیمه 30یا30 که پیگرد نداشته باشه :) جهت اطلاع و آگاهی شما عزیزان گذاشته شده. همه مطالب متعلق به بنده نبوده و بعضآ توسط ساير دوستان و اون دسته عزیزانیه که مطالبشون موجوده و نتونستم منبعش رو پیدا کنم، ارائه ميشه. شما نيز چنانچه تمايل به ارسال مطلبی داشته باشيد،با كمال مسرت آنرا با نام خودتان در وبلاگ منتشر ميكنم. تاریخ تاسیس: 20 مهر 1390 ارادتمند شما: کاوه حق پناه
موضوعات وب
1 لینک های مفید
Google

در اين وبلاگ
در كل اينترنت

امکانات وب
Online User