یادداشتهای یک دانشجوی فناوری اطلاعات و ارتباطات

یادداشتهای یک دانشجوی فناوری اطلاعات و ارتباطات
مطالب - مقالات - برنامه ها و پروژه های مربوط به فناوری اطلاعات و رایانه گاها علمی و اجتماعی 
قالب وبلاگ
نويسندگان
آخرين مطالب
لینک دوستان

لینک های مفید 2


نحوه صحیح کارکرد باطری موبایل، تبلت و نوت بوک

 

باتوجه به اینکه باطری یک جزء مصرفی محسوب میشود و شامل گارانتی نمیگردد اهمیت موضوع بیشتر میشود چون قیمت باطری میتواند بین ۵ تا ۲۰ درصد قیمت خود ابزار دیجتال متغیر باشد.


به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات برسام و به نقل از وب شهر، اگر مطلب قبلی را مطالعه کرده باشید می دانید که باطریهای ابزارهای دیجیتال مانند موبایل و تبلت و نوت بوک در حال حاضر از نوع یون لیتیومی Li-ion و یا لیتیوم پلیمری Li-Po است. البته لیتیوم پلیمرها نوع پیشرفته همان باطریهای یون لیتیومی ساده هستند و با همان مکانیزم کار می کنند اما به دلیل برخی تغییرات مزیتهایی بیشتری دارند.

1x1.trans نحوه صحیح کارکرد باطری موبایل، تبلت و نوت بوک

اما روش صحیح کارکرد باطری چیست؟
حالتهای مختلفی در مورد کاربرد باطری متصور است که با هم بررسی می کنیم.



الف-نوت بوک من مدام به برق شهر وصل است آیا باطری را دربیاورم؟
به عنوان یک قاعده کلی باطری باید کار کند تا خراب نشود. به همین دلیل هیچ گاه در مورد نوت بوک اقدام به خارج کردن باطری و کارکردن با برق شهر نکنید به این امید که باطری شما سالم بماند!

اگر به طور مداوم نوت بوک شما به برق شهر وصل است هر هفته یکبار اجازه دهید با باطری کار کند تا به حدود ۱۰ درصد شارژ باقیمانده برسد و سپس مجدداً آن را تا ۱۰۰ درصد شارژ نمایید.

دقت کنید در نوت بوکها و برای باطریهای Li-ion یک مکانیزم طراحی شده است که مانع از شارژ باطری تا قبل از رسیدن به میزان مشخصی از کاهش گردد. مثلاً اگر شما با باطری کار کنید اما به زیر ۹۰ درصد نرسد با اتصال به برق شارژ نخواهد شد. با این کار جلوی شارژ مکرر گرفته می شود زیرا آن سلولی که مدام شارژ میشود به سرعت خراب میشود.

اگر باطری نوت بوک شما Li-Po است (مانند مک بوک) نیازی به رعایت اینکه به ۱۰ درصد برسد و مجدد شارژ کنید نیست اما در هر حال اگر مدام به برق شهر وصل هستید باید هفته ای یکبار اجازه دهید باطری کار کند.

در مورد باطریها هرگز اجازه ندهید که شارژ آنها کامل تخلیه شود. باطریهای Li-ion با هربار تخلیه کامل بخشی از توان خود را از دست میدهند. البته همه سیستمهای عامل مانند ویندوز و لینوکس و مکینتاش به طور پیش فرض با رسیدن به مرز ۱۰ درصد اخطار شارژ میدهند و اگر شارژ نکنید نوت بوک را خاموش میکنند تا باطری آسیب نبیند. دقت کنید که باطریها شامل چند سلول هستند که با یکدیگر سری کار می کنند و به همین دلیل اگر یکی از آنها آسیب ببیند اثر چشمگیری دارد.


ب-اگر به مدت طولانی دستگاه کار نمی کند باطری چگونه نگهداری شود؟
اگر موبایل، تبلت و یا نوت بوک را قصد دارید به مدت بیش دو هفته خاموش و بیکار نگه دارید برای حفط باطری باید آن را تا ۱۰۰ درصد شارژ و سپس از دستگاه خارج کرده و جداگانه نگه دارید. همانگونه که در بسته بندی خرید می بینید. هرگز باطری تخلیه شده را بدون شارژ کردن به مدت طولانی نگه ندارید. برخی دستگاه ها مانند آیفون و آیپد امکان خروج باطری ندارند که مشکلی ندارد زیرا از نوع لیتیوم پلیمری هستند اما در هر حال تا ۱۰۰ درصد شارژ و سپس خاموش کنید.


ج-باطری را مدام شارژ نکنید!
اگر باطری دستگاه شما به خصوص از نوع Li-ion است به طور مداوم باطری را شارژ نکنید بلکه اجازه دهید تا باطری کار کند. برخی عادت دارند تا باطری موبایلشان به نیمه رسید آن را شارژ کنند. همین عادت عامل خرابی زودرس باطری است زیرا بخشی از سلولها مدام پر و برخی مدام در حال کار هستند. پس اجازه بدهید باطری تا حد آستانه ۱۰ درصدی تخلیه پیش برود. باطریهای لیتیوم پلیمری از شارژ نیمه پر و خالی آسیب نمی بینند اما برای آنها هم لازم است که همه سلولها کار کنند تا واکنشهای شیمیایی تخریبی در آنها رخ ندهد.

د-عمر مفید باطری چقدر است؟
بسته به کیفیت باطری و در صورت کارکرد صحیح از طرف کاربر باطریهای Li-Po حدود ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ سیکل شارژ-دشارژ و باطریهای Li-ion حدود ۳۰۰ تا ۵۰۰ سیکل کارکرد کامل دارند. پس از آن بخشی از توان خود را از دست می دهند.

اگر دستگاه شما مانند محصولات اپل باطری داخلی دارد باید بدانید معمولاً این شرکتها بهترین نوع باطری Li-Po را به کار میگیرند. مثلاً آیفون و آیپد حدود ۱۰۰۰ سیکل کامل کار می کنند و تا حد ۲۰۰۰ سیکل تا ۷۰ درصد توان اولیه کارکرد دارند و کل عمر مفید دستگاه را پوشش می دهند. پس نگران تعویض باطری نباشید.


ه-تعمیر باطری ممکن است؟
اگر باطری شما از نوع چند سلولی باشد قابل تعمیر است. زیرا سلولها را یک یک از نظر توان چک می کنند و سلول معیوب را تعویض می کنند. اما اگر به روشهای مانند منجمد کردن در فریزر و … دل بسته اید بهتر است یک باطری نو خریداری کنید!

و-شارژ طولانی مضر است؟
با رسیدن به شارژ کامل به طور اتوماتیک شارژر از مدار خارج می شود و بنابراین پس از تکمیل شارژ شما یک قرن هم صبر کنید اتفاق خاصی نخواهد افتاد.

ز-ترکیدن باطری واقعیت است؟
در مورد باطریها لیتیوم یونی این اتفاق به طور بسیار نادر (کمتر از یک در ده میلیون) رخ می دهد اما در مورد باطریهای لیتیوم پلیمری اساسا ”این اتفاق بی معناست مگر انکه عمدا” این باطریها با مکانیزم غیر استاندارد Over Charge شوند. مادامیکه شما از شارژر استاندارد استفاده کنید این خطر عملاً قابل صرفنظر است. اما برای ایمنی بیشتر موبایل و یا تبلت در حال شارژ را به خصوص در حین خواب نزدیک به خود نگذارید.

 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





[ چهار شنبه 5 / 5 / 1391برچسب:نحوه صحیح کارکرد باطری موبایل, تبلت و نوت بوک, ] [ 8:53 ] [ کاوه حق پناه ]
.: Weblog By KMF :.

درباره وبلاگ

این وبلاگ صرفا جهت علاقمندان به فناوری اطلاعات و رایانه و انجام امور مربوط به دروس و پروژه ها میباشد. (البته شایدم یکمی بیشتر). البته ناگفته نمونه که علاوه بر مطالب عنوان شده ، مطالبی نیز در باب اجتماعی و فرهنگی و هنری و گاها نیمه 30یا30 که پیگرد نداشته باشه :) جهت اطلاع و آگاهی شما عزیزان گذاشته شده. همه مطالب متعلق به بنده نبوده و بعضآ توسط ساير دوستان و اون دسته عزیزانیه که مطالبشون موجوده و نتونستم منبعش رو پیدا کنم، ارائه ميشه. شما نيز چنانچه تمايل به ارسال مطلبی داشته باشيد،با كمال مسرت آنرا با نام خودتان در وبلاگ منتشر ميكنم. تاریخ تاسیس: 20 مهر 1390 ارادتمند شما: کاوه حق پناه
موضوعات وب
1 لینک های مفید
Google

در اين وبلاگ
در كل اينترنت

امکانات وب
Online User